stamp2.gif KARPATHOS
SOMMEREN
1996

Med Karpathos som reisemål (en av Gullivers nye reisemål sommeren 1996) skulle familien for første gang på skikkelig "sydenferie". Vi hadde drømt om stille og opplevelsesrike dager på en øy som enda ikke hadde blitt altfor preget av masseturismen. Etter flere trøndersomre med regn, vind og kulde drømte vi også om 14 dager med sol, varme og skyfri himmel. Det skulle vise seg at våre drømmer gikk i oppfyllelse.

Karpathos har ca 5000 innbyggere og en relativt beskjeden størrelse. Store deler av øya består av bratte klipper og relativt høye fjell (det største Kalí Límni på 1215 moh). Sør-delen av øya bærer enda preg av den store skogbrannen som raste i 1990. De vakre pinjetrærne som finnes lenger nord på øya mangler i store områder. Ellers er det overalt på øya idylliske badestrender og lune viker. En del faktaopplysninger finnes i "Turen går til de græske øer" (Politikens Forlag AS) om De Græske øer og Karpathos.

Vi ankom flyplassen (som ligger helt sør på øya) i 12-13-tida søndag 14. juli. Vi ble møtt av en behagelig vind og en herlig varme. To busser ventet på oss og vi ble fraktet inn til hovedstaden Pigadia (som også blir kalt Karpathos) og hotellet vårt, Blue Horizon. Dette viste seg å ligge i utkanten av bykjernen, litt oppe i høyden i rolige omgivelser og med flott utsikt over Pigadiabukten (Ormos Pigadia).

Noen innledende stikkord som kan karakterisere (i hvert fall vårt opphold):

Karpathos by

Amopi

Menetes

Aperi

Othos

Stes

Lefkos

Finiki

Diafani

Olympos