MARINERTE KAMSKJELL MED AVOCADO OG TOMATER

Små kamskjell («queens») passer best i denne delikate forretten. De er så myke og møre at de smelter på tungen, og det er helt unødvendig å koke dem. Da er det mye bedre å enten marinere og servere dem kalde, som her, eller rett og slett varme dem i en saus eller suppe.

I denne enkle sommerretten marineres kamskjellene med sitronjuice og serveres med hakket, frisk dill og basilikum, en olje- og sitrondressing og avokado- og tomatskiver. Får du ikke tak i små kamskjell, kan du bruke større skjell, men disse må deles i tre før de legges i marinaden.


NOK TIL 4 PERSONER:

500 g små kamskjell, friske eller dypfryste og tinte
1,25 dl sitronsaft, helst nypresset ekstra jomfru-olivenolje
1 liten bunt frisk dill, finhakket
2 store avokado
sitronsaft til dynking
375 g flådde tomater skåret i tynne skiver
8-10 friske basilikumblader skåret i tynne strimler
salt og sort pepper
ev. dillkvaster til pynt


Legg skjellmaten i en bolle og hell sitronsaften over - det bør være nok til å dekke skjellene. Dryss sort pepper over. Dekk bollen til og la den stå i kjøleskap i 30-40 minutter.

Hell sitronmarinaden over på et glass og tilsett olivenolje, salt og pepper. Rist dressingen godt. Bland den hakkede dillen i skjellmaten.

Like før servering deles avokadoene i to. Ta ut stenene og skrell dem. Skjær dem i tynne skiver på langs. Drypp sitronsaft over etter hvert som du skjærer skiver, slik at de ikke blir brune.

Fordel avokado- og tomarskiver på et serveringslat, slik at de såvidt overlapper hverandre. Legg skjellene ved siden av. Dryss strimlet basilikum over avokado og tomater og hell til slott dressingen jevnt over hele retten. Pynt ev. med dill og server straks.